Bιογραφικό

Πρόσφατες δουλειές μας

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Καζάζης γεννήθηκε στη Ν. Σμύρνη το 1981 και είναι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εγκληματολογίας και Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος της ΕΦΕ, 2 χρόνια μετά παρακολουθεί επιτυχώς το ετήσιο σεμινάριό της με δάσκαλο τον Φώτη Καζάζη και 2 χρόνια αργότερα μπαίνει στο Δ.Σ. Τη διετία 2009-2011 διετέλεσε Έφορος της ΕΦΕ και την επόμενη, 2011-2013 Διαχειριστής . Ως μέλος ΔΣ παραμένει ανελλιπώς έως σήμερα. Το 2010 συμμετέχει ως Διευθυντής Φωτογραφίας στην ταινία μικρού μήκους : «Δότης».

To 2005 τού έγινε πρόσκλησή από την Κινεζική Φωτογραφική Εταιρεία ως επίσημο καλεσμένο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ένα διεθνές φεστιβάλ Φωτογραφίας. Το 2010, εκπροσωπεί την ΕΦΕ μαζί με εκλεκτούς Έλληνες Φωτογράφους, προσκεκλημένος από την Τουρκική Φωτογραφική Εταιρεία για έναν Διεθνή διαγωνισμό, όπου γίνεται ένας από τους μόλις 3 Έλληνες που διακρίνονται εκεί, κερδίζοντας τη δεύτερή του διεθνή διάκριση. Έχει βραβευτεί και διακριθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα στους εγχώριους το Γ’ Βραβείο στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και τον Γ’ Έπαινο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαποράματος της ΕΦΕ και στους Διεθνείς το Χρυσό Μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό στο Ιράν το 2018, το Ασημένιο Μετάλλιο που κατέκτησε σε Παγκόσμιο διαγωνισμό στη Σλοβενία και του απενεμήθη τον Φεβρουάριο του 2014, τον Έπαινο που απέσπασε στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του ιδίου έτου, τον Έπαινο στη Σλοβακία 3 χρόνια μετά και τους Επαίνους σε διεθνείς διαγωνισμούς που οργανώθηκαν στη χώρα μας (Κρήτη και Αθήνα).

Στα τέλη του 2014 συμπλήρωσε τα κριτήρια για τον καλλιτεχνικό τίτλο ΑFIAP, της Παγκόσμιας Φωτογραφικής Εταιρείας FIAP, ο οποίος του απονεμήθη ιδιοχείρως από το ΔΣ της FIAP τον Φεβρουάριο του 2016. Επιπλέον, είναι ο πρώτος χρονολογικά που έλαβε και τον καλλιτεχνικό τίτλο της ΕΦΕ, Α.ΗPS το 2016.

Ένα χρόνο μετά του απονέμεται ο επόμενος καλλιτεχνικός τίτλος της ΕΦΕ E.HPS, όπως και οι σημαντικοί τίτλοι από τη Global Photographic Union, GPU Aphrodite και Crown1 το 2017. Στις αρχές του 2019 τού απονέμεται ο πολύ σημαντικός διεθνής καλλιτεχνικός τίτλος EFIAP της Παγκόσμιας Φωτογραφικής Εταιρείας FIAP. Αξιοσημείωτη είναι η ποικιλία στη θεματολογία του και η πληθώρα των έργων του που έχουν διακριθεί αναλογικά με τις τιμητικές διακρίσεις αναρτήσεων που έχει αποκτήσει. Συγκεκριμένα, έχει κερδίσει 279 αναρτήσεις με 80 έργα σε 22 χώρες και 58 διαφορετικούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Το 2012 μεταφέρει και βοηθά στο στήσιμο στην έδρα της FIAP στο Παρίσι την επετειακή έκθεση για τα 60 χρόνια της ΕΦΕ, (μία από τις πιο επιτυχημένες κατά τα λεγόμενα των διοργανωτών), στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος με 3 έργα του, ενώ παράλληλα γνωρίζεται με σημαντικούς αξιωματούχους της FIAP. 2 χρόνια αργότερα παραλαμβάνει το Αργυρό Μετάλλιο στο Kamnik της Σλοβενίας, παρευρισκόμενος ο ίδιος στην τελετή απονομής, εκπροσωπώντας και την ΕΦΕ παράλληλα, κάνοντας μια σημαντική γνωριμία με τον Πρόεδρο και τα μέλη του εκεί Φωτογραφικού Σωματείου. Το 2019 φωτογραφία του επιλέγεται για να διαφημίσει διεθνή διαγωνισμό στην Κρήτη.

Από το 2017 συμμετέχει σε κριτικές επιτροπές (κρίση portfolios για απονομή τιμητικών τίτλων της ΕΦΕ και του Πανελληνίου διαγωνισμού ψηφιακής φωτογραφίας το 2018, ενώ είχε και την πρώτη πρόσκληση για συμμετοχή και σε διεθνή διαγωνισμό). Το 2013 περατώνει με επιτυχία και βαθμό άριστα τον κύκλο σεμιναρίων πάνω στο Γυμνό με δάσκαλο τον καταξιωμένο διεθνώς Φωτογράφο, Στάθη Ευσταθιάδη. Αποσπασματικό μέρος της δουλειάς του έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα λευκώματα, βιβλία και περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ταξιδεύει αρκετά (περίπου 62 χώρες),κυρίως από το 1999 και μετά, αναζητώντας τα θέματά του τα οποία είναι κυρίως ανθρωποκεντρικά, αλλά και ρεπορτάζ-φωτογραφία δρόμου.

Εδώ και 14 χρόνια αναλαμβάνει αρκετές επαγγελματικές φωτογραφικές δουλειές ποικίλης θεματολογίας.

Επικοινωνία

Μη διστάσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο η μύνημα η πρόταση συνεργασίας και εμείς θα εποικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας

Φόρμα επικοινωνίας

Σχετικά

Ένα απλό σάιτ παρουσίασης φωτογραφιών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Φωτογραφίες ανά τον κόσμο

Μια εκπληκτική συλλογή φωτογραφιών από όλο τον κόσμο

Στόχος μας

ΝΑ μυήσουμε τους αναγνώστες στο χόμπι και τα .... μυστικά της φωτογραφίας

Περιοχή,
Αθήνα
Ευχαριστούμε που επισκευθήκατε την σελίδα μας. Για οποιοδήποτε σχόλιο παρακαλούμε Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και εμείς είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε σε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει πάνω στο θέμα της φωτογραφίας. Παρακαλούμε επίσης να διαβάσετε πάρα πολύ προσεκτικά και τους όρους χρήσης
Copyright © 2019 - 2023 Γιώργος Καζάζης